“Ik heb genoten van de online audiosessie. Zo alleen achter de computer, lukt het me beter mijn stem te laten horen en dat is fijn”

Antoinette

“Als ik even laag zit in energie, dan helpt zingen mij om weer kracht te vinden in mijzelf. Bij SingInsideOut mag ik naast die energieboost ook nog eens ervaren dat mijn stem er mag zijn, gehoord mag worden. Hoe fijn is het dat je het gevoel krijgt dat je jezelf mag laten zien en hierbij vrij bent om jezelf uit te dagen waar je wilt. Vanuit de ontspanning en het zelfvertrouwen dat ik krijg na zo’n sessie merk ik dat ik niet kan stoppen in het zingen de rest van de dag. Dankzij de fijne open en warme sfeer die Anna neerzet, kon ik mijzelf tot in de kern waarnemen en hier uiting aan geven via mijn stem. Dankjewel Anna voor deze fijne ervaring!”

Valerie

“Al sta ik al sinds mijn 18e op het podium toch vond ik het spannend om zonder plan zomaar te zingen vanuit mijn gevoel.
Ik was erg kritisch op mezelf en moest presteren. Bij de SingInsideOut heb ik dit langzaam los kunnen laten en ik voel me vrijer met mijn stem.
Het is fijn dat Anna ook een online programma aanbiedt met haar stem als begeleiding.
Zo heb de oefeningen altijd bij de hand en kan ik ze herhalen wanneer ik maar wil.”
Elly, Singer-songwriter

Wat een mooie manier om aan stembevrijding te werken. Je benadering was heel prettig en het voelde veilig om deel te nemen aan de oefeningen. Ja zeggen en zingen tegen wat er is is heel mooi en bijzonder op deze manier.

Ineke

“Ik mocht een keer mee, geen idee wat me te wachten stond. Het was best spannend wat je allemaal moest…of beter mocht, doen. Al die geluidjes maken in de groep…jeee. Maar al snel lukte het me mee te laten voeren, het te durven en daardoor het te beleven. De bevrijding die het geeft als je van jezelf de dingen mag doen die je eng vindt. Anna nodigt op een mooie manier hiertoe uit. Humor is een ontwapende kracht.  Daarbij gebruikt ze natuurlijk ook haar mooie stem, speelt ze heel fijn gitaar en betoverend handpan.

Wat ook heerlijk verbindend is, is mantra’s zingen met elkaar…het begint zachtjes en zo eindigt het ook. Echter middenin zing je mee zo hard je wil en dat wil je!

Het geeft een heel bijzonder ontspannend gevoel, ik kan het met niets vergelijken. Het is een mooie aanvulling op andere jezelf bevrijdende aktiviteiten die je in de Ont-Moet ruimte in Bergen op Zoom kan doen.

Mijn advies: DOEN, gewoon durven…MOE: dat verdwijnt met het zingen…ENG…dat verdwijnt met het doen. En pas op: het werkt een beetje verslavend 😊”

Adriënne

In de auto op weg naar huis heb ik zitten zingen. Toen ik thuiskwam, liep en zat ik te zingen. In bed lag ik nog te zingen. Echt waar. Ik ben filosoof en leraar, altijd met woorden bezig, altijd verblijvend ‘in mijn hoofd’. In het verleden heb ik gemediteerd, zelfs een mindfulnesscursus gedaan. Soms lukte het me om toeschouwer van mijn gedachten te worden, maar ik heb ze nooit los kunnen laten. Bij SinginSingout zíjn mijn gedachten er al heel snel gewoonweg niet meer: weg, foetsie! Als Anna en de andere deelnemers gaan zingen, begint er als vanzelf iets in mij te zingen en dat zoekt zijn weg naar buiten. Anderhalf uur ongedwongen zingen samen met anderen en de acht uren van een hectische werkdag die eraan voorafgingen, glijden van mij af. Anna, dank je wel voor het organiseren en het op jouw heerlijk ongedwongen manier begeleiden!
Jan